1 – CONFÈRENCIA: CHARLES DARWIN I LA GÈNESI DE L’EVOLUCIÓ (Pel Doctor Xavier Roqué)
(ANC, dimarts 10 i dijous 12)

Tenim un contingut engrescador i ben cridaner per a la conferència de la propera setmana es miri des de qualsevol punt de vista, ja que en Charles Darwin va posar sobre la taula des de 1859, amb la publicació del seu llibre, tota una teoria que va provocar un sotrac en el seu moment, i també engegar un debat que avui encara continua i que els constants avenços científics no deixen d’estimular.

Per tant, l’autor de la “teoria de l’evolució” i el seu llibre “L’origen de les espècies”, són la matèria que tractarà el ponent d’aquesta conferència, el Doctor Xavier Roqué.

El nostre conferenciant és professor d’Història de la Ciència a la Universitat Autònoma de Barcelona i professor visitant a les Universitats de Cambridge i Upsala. La seva alçada acadèmica i experiència com a conferenciant ens acompanyaran en l’ampliació del nostre coneixement d’aquest interessantíssim tema.

2 – TERTÚLIA: EXPLIQUEM CONTES ALS MÉS PETITS. EXPLIQUEM UN CONTE DE NADAL
(Seu de l’Aula, dilluns dia 9 Desembre)

Heu rebut fa uns dies el recordatori de la propera tertúlia (la darrera del 1er. trimestre), i per tant, només fer el recordatori habitual perquè ho tingueu present i també, de la necessitat d’inscripció per la limitada capacitat de la sala de l’Aula.

3 – SORTIDA AL MUSEU DE LA IMMIGRACIÓ
(dimecres 11 – mig dia)

Aquest Museu està situat a la Masia de Can Serra de Sant Adrià del Besòs. Després d’una gran adaptació i des de 2004, hi trobem una interessant mostra del que va representar la immigració a Catalunya durant el segle XX i molt especialment durant els anys 50 i 60. Una de les curiositats simbòliques del Museu és que hi trobarem un vagó del tren “El Sevillano”, nom amb que era conegut en aquells temps el tren que va portar tantes famílies a Catalunya.
És una visita que està integrada en un context i època que a tots els que l’hem viscuda, ens portarà el record d’unes imatges i d’unes circumstàncies que tant van influir en el nostre país.

Recordeu que la sortida és el proper dimecres dia 11, a les 10.00 h. des de la rotonda del Mercadona de la Rambla del Celler, amb retorn a les 13.30 h.

4 – VIATGE A MÀLAGA (26 A 28 Març de 2020)

Visitar Màlaga a la primavera és un privilegi, ja que farà més agradable tant les excursions previstes, com la visita a la ciutat que a banda dels atractius que ja té de sempre, està vivint un revifar cultural molt important. Museus com el Picasso, Thyssen, Pompidou i el Fons de pintura cedit per l’Hermitage donen a Màlaga, més motius encara per visitar-la.

Reforcem el comunicat que s’ha enviat en dies passats d’aquest viatge, perquè necessitem fer les reserves en ferm els dies 9 i 10 de desembre (propers dilluns i dimarts) a la seu de l’Aula, per disposar de les reserves de vols i hotels per les dates previstes.

5 – CONVENI AMB EL TOT SANT CUGAT

Aquesta setmana el President de l’Aula, Llibori Casadellà, ha signat un nou conveni amb el TOT, pel que podrem contar durant els propers 3 anys amb aquest important mitjà de comunicació de la nostra ciutat, com referent de la informació per a totes de les activitats de l’Aula.

Salutacions cordials i bon llarg cap de setmana!

Josep Boix
Responsable de Comunicació