Destaquem d’aquesta setmana, que ja hem celebrat la 2ª conferència del cicle d’Història de la Ciència, que vam començar amb una revisió dels coneixements i treballs de persones que van iniciar el coneixement científic com Tales, Pitàgoras, Arquímedes, Hipàtia. etc.

A la segona conferència ens hem apropat als avenços de científics que van fer transcendents aportacions a la ciència: Copèrnic, Descartes, Galileu, fins a Newton. A les dues properes conferències que completaran el cicle, ja arribarem molt a prop de la Història recent i per tant, ja més coneguda per tots en general.

Us anirem informant d’aquestes dues cites que completaran el cicle.

1 – CONFERÈNCIA: LA DEMOGRAFIA TRANSFORMA LA SOCIETAT
Sr. Francesc Raventós (Trade Center – dimarts, 18 febrer)

Anem a tractar un dels temes crítics de l’època actual i que ens posa davant dels ulls una realitat social, que fa canviar el nostre entorn de manera profunda, però que de vegades, no es percep prou bé. El nostre conferenciant hi posa xifres demostrant, que el creixement de la població al nostre país, es basa en la immigració i que l’envelliment de la societat és molt ràpid i portarà conseqüències socials i econòmiques de gran abast pel nostre proper futur.

L’Aula té l’honor de rebre al Sr. Francesc Raventós, un expert economista, que ha estat Degà del Col·legi d’Economistes de Catalunya i Director General de l’Insalud. Té profund coneixement tècnic i acadèmic i una gran experiència real d’haver dirigit una institució tant important per tota la població de Catalunya.

És una oportunitat extraordinària per conèixer a fons aquesta matèria de la mà d’un dels grans experts del nostre país.

2 – ÒPERA AL LICEU: «LA CLEMENZA DI TITO» de W. A. MOZART
(Dimecres, 19 febrer)

Un nombrós grup de socis de l’Aula i aficionats a l’òpera, es desplaçaran al Liceu on tindran l’oportunitat de gaudir de la representació d’aquesta darrera òpera de Mozart, que els crítics especialitzats defineixen con una “revisió monumental”, a càrrec d’uns intèrprets especialistes en obres del cant «mozartià».

De ben segur que gaudiran d’un gran espectacle.

3 – GRUPS DE LECTURA
(Seu de l’Aula – dilluns, 17 febrer)

Heu rebut informació d’aquesta nova jornada en que es treballarà el llibre «Hablar solos» d’Andrés Neuman.

Per tant, recollim novament el recordatori per tots els socis inscrits en aquest grup.

4 – VIATGE FI DE CURS 2019 – 2020. MERAVELLES DEL CAUCAS: ARMÈNIA I GEÒRGIA
(Trade Center – dimecres, 18 febrer)

Heu rebut àmpliament informació d’aquesta presentació i també del canvi d’horari (19 h.), per tant, al finalitzar la conferència del Sr. Francesc Raventós.

Us hi esperem perquè pugueu disposar de tota la informació sobre aquest interesantíssim destí.

Atentament,

Josep Boix
Responsable de Comunicació