Hem completat, durant la setmana, diverses activitats entre les que volem destacar:
· Assistència al Liceu: Un bon grup d’aficionats a l’òpera ha assistit a l’obra «La Clemenza di Tito» de W.A. Mozart. La possibilitat d’assistir a un gran espectacle musical i la comoditat d’anar i tornar amb bus, ha facilitat molt que la sortida hagi estat un èxit.

També hem conegut abastament els detalls del viatge de fi de curs amb destí a Armènia i Geòrgia. La crònica que ens ha presentat el Sr. Ussía, gran coneixedor dels països que formen el destí i que ens ha ajudat a entendre millor les seves característiques.
Heu rebut informació especifica i us recordem que la reserva inicial cal fer-la el proper dilluns dia 24 a partir de les 9.30 h a l’oficina de l’Aula.

1 – CONFERÈNCIA: MACHU PICCHU: TRESOR ARQUEOLÒGIC DELS ANDES
Dra. Ariadna Baulenas (ANC – dimarts 25 i dijous 27)

És probable que la imatge del Machu Picchu sigui una de les més conegudes quan parlem de restes de construccions antigues. Per altra banda, està considerada com una de les 7 meravelles del món i des de 1983 l’UNESCO la va incloure a la seva llista de Patrimoni de la Humanitat. Per tant, és un conjunt únic i ben conegut en l’imaginari turístic del món, tot i que es pot afirmar, que en general, sabem poc de la seva història.

Bé doncs, dintre del variat i ample programa de conferències de l’Aula, tenim una gran oportunitat per aprofundir en aquest coneixement. És una gran satisfacció rebre a la Sra. Ariadna Baulenas Pubill que és una gran especialista en la matèria. Directora de l’Institut de Cultures Americanes Antigues. Doctora en Història de l’Art. Ha participat en projectes arqueològics entre els que cal destacar a Sàhara Occidental, Síria i Perú.

Tot plegat, es planteja una conferència molt interessant sobre un lloc espectacular que cal conèixer.

2 – SEMINARI: EL MÓN XINÈS VIST DESDE QUATRE ANGLES
Dra. Dolors Folch Fornesa

Arribem el proper dimarts 25 a la darrera sessió d’aquest magnífic seminari. Estem orgullosos d’haver pogut organitzar-lo amb una ponent extraordinària i ens ha alegrat especialment, el nivell de satisfacció que ens han transmès als socis assistents.

3 – TIC, TECNOLOGIES DE LA INFORMACIÓ I DE LA COMUNICACIÓ: XARXES SOCIALS – INSTAGRAM (com utilitzar Instagram?)
Sr. Jurek Podlewski (Seu de l’Aula – dilluns 24 i dijous 26 de febrer)

Completem el cicle de formació en Tecnologies del 2n trimestre, amb una de les utilitats a l’abast dels nostres mòbils que molts usuaris no s’acaben d’atrevir a començar.
És una oportunitat excel·lent per dominar aquesta eina tant visual.

4 – GRUP DE LECTURA
Sra. Sílvia Valls

Continuem amb les activitats i reunions del Grup de Lectura, que en aquesta ocasió treballarà sobre el llibre «Retablo» de Marta Sanz. Bona feina i a gust dels assistents.

Atentament

Josep Boix
Responsable de Comunicació