BON DIA, soc de la tribu dels indiketes del poblat d’Ullastret, on vivim més de 3.000 persones i estem al segle VI abans de Crist!!!
Aquesta va ser la rebuda de la “vilatana” que ens va acollir i guiar, entre les runes i records d’aquell assentament i que per tot el grup de l’Aula, va ser una immersió total en la forma de vida i costums d’aquella gent i vàrem ultrapassar l’estricta mirada a les restes arqueològiques, per apropar-nos i entendre la vida d’aquella època.
Fins i tot la ruta d’anada i tornada per vies diferents de l’Empordà, ens va permetre veure restes de les destrosses recents del “Glòria” i on ara (al menys el que es veu), la natura i els conreus es van recuperant, encara que les ferides de la gent de ben segur tardaran més temps.
En resum, una sortida estupenda i d’un bon record.

1 – CONFERÈNCIA: CICLE D’HISTÒRIA DE LA CIÈNCIA (III). LA CIÈNCIA ES CREU QUE HO SAP TOT. (De descartes a Plank)
Sr. Josep Lladó (ANC – dimarts 10 i dijous 12)
Tercera etapa del cicle de Ciència, que ara arriba gairebé a etapes viscudes i molt conegudes. Abraça totes les àrees del coneixement i toca punts tant diversos com els propis “noms” que encapçalen els científics que ho van fer possible: Watt, Cavendish, Pasteur, Faraday, Darwin, i tants altres. Els seus descobriments impacten directament en la vida humana, per exemple, la Revolució Industrial, tot accelerant els gegantins avenços científics que han canviat radicalment la vida humana amb moltes avantatges i grans problemes que ja tenim a tocar.
Seguirem aprofundint de la mà del Sr. Josep Lladó.

2 – ACTIVITAT EXTRAORDINÀRIA: SEMINARI SOBRE EL PIANO – 66è Concurs Internacional Maria Canals
(ANC – divendres 13)
Continuen les activitats i proves que aquesta setmana té el concert comentat per Vicent Minguet sobre l’obra de Beethoven, Concert per a piano i orquestra nº4 en Sol Major Opus 58.

3 – VIATGE FI DE CURS A GEÒRGIA I ARMÈNIA
Com ja coneixeu aquest important viatge es farà entre el 7 i el 14 de Juny en un destí tan diferent i nou.
Encara hi ha algunes places disponibles abans del tancament en ferm de reserves.
Us ho recordem pels que ho teniu pendent de decidir.

4 – EXPOSICIÓ: MAQUETES
(Sr. Jordi Roca – ANC)
Fem aquest recordatori pels que encara no heu visitat aquesta petita meravella, formada per una vintena de maquetes fetes per en Jordi Roca, amb el títol: “Passeig i memòria. Maquetes i documents d’indrets de Sant Cugat”. Tot i que es mereix anar-hi expressament, també podeu fer-ho tot aprofitant la propera conferència. Simplement cal prendre un petit suplement de temps. No us en penedireu.

Atentament,

Josep Boix
Responsable de Comunicació