Benvolguts membres de l’Aula:

Per fi podem escriure sobre un tema molt desitjat per tots, “la nova normalitat de l’Aula”, que ja podrem gaudir d’immediat. El proper dijous dia 8, a les 17.30 h. al Trade Center (presencialment), o a través de la plataforma ZOOM, podrem seguir la 1ª conferència del curs, amb la Dra. Dolors Folch Fornesa, Degana de la Facultat d’Humanitats de la UPF i Creu de Sant Jordi. Molts recordareu el meravellós seminari sobre la Xina que ens va dirigir el curs passat.

A partir d’ara, les conferències i la resta d’activitats ja comencen i ens demanen a tots, la millor col·laboració per complir les normes de prevenció, que inclou la inscripció obligatòria (si és assistència presencial), fins cobrir l’aforament permès.

No cal estendre’s en el nombre de dificultats que estem enfrontant per tirar endavant les activitats de l’Aula, però és més gran la satisfacció d’haver arribat fins aquí amb el suport i la fidelitat de tots els socis, Institucions i Entitats que ajuden l’Aula, sobretot ara que és quan més ho necessita.

1 – ARTICLE PUBLICAT AL TOT, AVUI 2 D´OCTUBRE

FEMINISME
Dues sòcies de l’Aula ens parlaven d’aquest tema, per si s’avança prou i si la posició de la dona està igual que abans, atès que els mitjans de comunicació s’ocupen molt de la queixa dels moviments feministes. Comentaris sobre mee too, masclisme, sostres de vidre restrictius, rols socials marcats, comparatius amb altres països, etc.
Vam tenir a la Sra. Marta Pesarrodona a l’Aula, amb una llarga lluita a favor de la dona, i ens parlà de la seva tasca literària i també un punt crítica amb la força d’algunes queixes feministes. La seva postura radical li fa pensar sols en l’essencial. Ella es diu poeta i no poetessa, perquè no li calen proteccions gramaticals, més enllà del valor concret de la seva feina.
A l’Aula, mirem aquest tema (ben real en molts àmbits socials), i treballem amb actitud ampla per una participació igual d’homes i dones, i així ho observem en el col·lectiu de socis, en l’assistència als actes, en els ponents i també en l’ampli equip de col·laboradors. Som molt partidaris del fer i avançar amb passes reals i concretes.

ASSEMBLEA

2 – SESSIÓ DE PROVES: PLATAFORMA ZOOM

Tal com havíem anunciat, ahir vam tenir una sessió de prova real per tots els socis, per tal d’assajar el funcionament pràctic de la plataforma Zoom, per seguir les conferències en línia, quan es doni el cas que no puguem assistir presencialment.

Un bon nombre de socis van accedir a la prova i van valorar positivament l’oportunitat per arribar més preparats a la jornada del 8 d’octubre i següents.

Atentament,

Josep Boix
Responsable de Comunicació

Més informació a la Web: www.aulasantcugat.cat, al Facebook o a l’Instagram.