Benvolguts membres de l’Aula:

Les normes sanitàries fan que ens trobem novament en una difícil situació que ens obliga a fer algunes adaptacions dins del nostre calendari i que tot seguit us avançarem.

Diguem d’entrada que estàvem tots ben satisfets d’haver pogut començar el cicle de conferències (presencial i en línia) i ja anàvem a continuar amb la resta d’activitats. Molts comentaris de satisfacció ens han arribat i també hem fet progressos en el coneixement de l’eina informàtica per dominar la plataforma ZOOM. Però, d’acord amb les normes sanitàries fixades, us informem dels ajustos previstos pels propers 15 dies, mantenint l’esperit de l’Aula per continuar tant actius com sigui possible, d’acord amb les circumstàncies de cada moment. Per tant, heu de tenir present els següents canvis:

TERTÚLIA: Prevista pel proper 19 d’octubre, queda ajornada i es reprogramarà més endavant.

SEMINARI HISTÒRIA DE LA MÚSICA: La primera jornada del 27 d’octubre es desplaça i fixem com data de començament el dia 3 de novembre.
(Novembre: 3, 10, 17 i 24 i 1 de desembre).

CONFERÈNCIES: Les dues conferències dels dies 20 i 29 es faran però SENSE ASISTÈNCIA PRESENCIAL.
S’emetrà en línia (ZOOM) a l’hora convinguda 17.30 h. Rebreu el link de connexió des de l’Aula. Les conferències es gravaran i es podran consultar els següents 10 dies.

ASSEMBLEA GENERAL: S’ajorna al 5 de novembre, coincidint al final de la conferència que es farà en sessió conjunta al Trade Center a les 17.30 h.

Ens sap greu però tots aquests ajustos són necessaris per seguir actius i flexibles d’acord amb els canvis que anem trobant. Cada setmana us remetrem informació detallada perquè pugueu també adaptar la vostra agenda.

1 – CONFERÈNCIA: JOSEP CARNER: DE NEN PRODIGI A PRÍNCEP DELS POETES. Dr. JOAN TRES

Dia 20 d’octubre a les 17.30 h. (exclusiu en línia ZOOM)

Obrim amb aquesta conferència un cicle de Llengua i Literatura que tractarà de Josep Carner, en aquest any del 50è aniversari de la seva mort i dintre del que és l’any Carner, celebrat amb molts actes de les Institucions Culturals arreu de Catalunya.

2 – ARTICLE PUBLICAT AL TOT, AVUI 16 D’OCTUBRE

EL CATAI
A L’Aula hem fet la primera conferència d’inauguració del curs 2020-2021, amb una ponent excepcional pel seus estudis sobre la Xina, i en aquesta ocasió, tot viatjant amb l’històric personatge Marco Polo, ha fet una magnífica aproximació al Catai, nom que avui només té un record literari, però que ens remet a la antiga Mongòlia, avui dins de Xina.
La ben documentada xerrada és difícil de resumir per la molta informació que ens arriba dels viatges de Marco Polo i els llibres que ho recullen, que deixen clar el contrast de la mil·lenària i oberta cultura xinesa, vers la tancada Europa del segle XII. Va ser escàs el valor donat a Marco Polo en el seu temps, i que va ser molt recuperat en època dels descobriments i expedicions de l’Europa del segle XV.
Ha estat per tots els membres de l’Aula, molt engrescador comptar amb la presència de la nostra Alcaldessa, Sra. Mireia Ingla, que ha inaugurat el curs de l’Aula, i que ens ha donat un missatge ben encoratjador per a seguir impulsant el nostre programa d’activitats, tot i les restriccions.
20201008_180904 – copia

Atentament,

Josep Boix
Responsable de Comunicació

Més informació a la Web: www.aulasantcugat.cat, al Facebook o a l’Instagram.