Benvolguts membres de l’Aula:

Grup de Lectura: Han completat la seva jornada amb el llibre «Serenata para Nadia» de Z. Livaneli, com a centre de la sessió.

Conferència. Ha tractat sobre la vida i fites del gran científic lleidatà Joan Oró, amb el conferenciant Sr. Joan A Català, que ens ha fet un apropament a la magnitud dels seus treballs d’investigació sobre l’origen de la vida.</h2

Visita a l’Alcaldia. La Junta de l’Aula ha visitat al nostre Alcalde Il·lm. Sr. Josep M. Vallès i les regidores Sra. Esther Madrona i la Sra. Núria Escamilla. El President de l’Aula Sr. Matinero, ha exposat l’evolució de l’Aula i les principals necessitats per complir les nostres activitats. L’Alcalde Sr. Vallès ha valorat positivament la tasca realitzada, i la importància que l’Ajuntament li dóna, com estímul de la formació permanent de tots els socis. Amb gran cordialitat, ha manifestat el seu desig de acompanyar-nos en una propera conferència.

Ja que la setmana vinent no hi ha activitats programades, ens centrem en la següent setmana (11 a 15 desembre).

1 – CONFERÈNCIA.

LA HISTÒRIA DE L’ART EN VEU DE DONA. MARUJA MALLO I REMEDIOS VARO. DUES ARTISTES IMPRESCINDIBLES DE CONÈIXER I REIVINDICAR.
SRA. CONXA MARTINEZ REIG. Llicenciada en Belles Arts, Vicedegana de COLBACAT.
Dimarts 12, a les 17.30 h, a l’Arxiu Nacional de Catalunya. Presencial i en línia per plataforma ZOOM. accés a gravació de la conferència.

Hem de parlar de dones que amb una qualitat artística ben destacada, no van tenir el reconeixement que calia per causa de la visió amb biaix poc femení, i que no els ha permès arribar al gran públic. Coincideix aquesta conferència amb una magnífica exposició al Museu Thyssen de Madrid “Maestras”, que té idèntic objectiu reivindicatiu.

La nostra conferenciant és Llicenciada en Belles Arts i Docent en tots els nivells de l’Educació. Gran experta en Art, ens ajudarà a entendre el context de l’època i el d’aquestes destacades artistes.

2 – TERTÚLIA.

EL CAS GALILEU I EL DIÀLEG CIÈNCIA I FE. MOSSÈN EMILI MARLÉS ROMEU. Rector de la Parròquia de St. Pere Octavià. Físic i teòleg.

Dimecres 13, a les 17 h., Fundació Cabanes. Museu de Can Gerrer. (cal inscripció prèvia).

Aquest aparent conflicte que en els temps passats va ser inclús cruent, quan els coneixements científics s’oposaven com elements per qüestionar la religió. És un encert del Grup de Tertúlies presentar a Mossèn Emili Marlés, per parlar-nos d’aquest tema i amb l’afegit que una persona de fe i rector de la Parròquia, té una gran formació científica. Una tertúlia que serà molt formativa i interessant per a tots.

3 – GRUP DE LECTURA.

SRA. MARIONA MASFERRER, Dinamitzadora Cultural i escriptora.
Dilluns 11 desembre a les 17.30 h. Casal Torreblanca.

En aquesta ocasió el llibre triat és: «La Trena», de Laetitia Colombani (França). Escriptora, guionista i directora de cinema.

4 – GALERIA FOTOGRÀFICA DE LA SETMANA

5 – ESPAI DELS PATROCINADORS

Atentament,

Josep J. Boix
Responsable de Comunicació

Més informació a la Web: www.aulasantcugat.cat,

Al Facebook: (https://www.facebook.com/aulasantcugat),

O a l’Instagram: (https://instagram.com/aulasantcugat?igshid=MzRlODBiNWFlZA==).

Associació Aula d’Extensió Universitària
per a la Gent Gran de Sant Cugat del Vallès

Telf.: 93 583 66 96
www.aulasantcugat.cat