Benvolguts membres de l’Aula:

Aquesta setmana l’Aula també vol ser present en la «Diada Internacional de la Dona» i hem fet coincidir dues activitats adients per aquest objectiu:

· Visita virtual «Dones Extraordinàries de Barcelona», que es va fer el passat dimecres dia 10, i que junt amb la feliç experiència d’una visita guiada on-line, ens ha obert la coneixença de moltes dones, de diferents èpoques, que a Barcelona ja lluitaven contra les costums ben rígides del seu temps, amb notable capacitat i nivell per ocupar el seu lloc.

· Cinefòrum, amb la pel·lícula «La vida empieza hoy», que amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sant Cugat, es projectarà als Cinemes Sant Cugat, el proper dia 16 (més detall al punt 2).

En resum, hem cregut necessari fer ressò d’aquesta diada perquè moltes dones han estat figures amagades de la història: científiques, escriptores, pintores, aviadores, empresàries, polítiques, actrius, etc.. La dona, fins hi tot en l’Edat Mitjana, ha format part de l’avenç humà. Recuperar els seus noms és un treball en favor de la justícia i l’equilibri social i laboral, i amb la voluntat de que siguem capaços de canviar les coses entre tots.

Bé, i ara repassem el resum d’activitats dels propers 15 dies:

Dimarts 16 SEMINARI 10:30 h. en línia
Dimarts 16 CINEFÒRUM 17:30 h. Cinemes Sant Cugat. Col·laboració amb l’Ajuntament de Sant Cugat
Dijous 18 CONFERÈNCIA 17:30 h. en línia
Dilluns 22 GRUP DE LECTURA 17:30 h. en línia
Dimarts 23 SEMINARI 10:30 h. en línia
Dimarts 23 CONFERÈNCIA 17:30 h. en línia

I el detall de la propera setmana…

1 – SEMINARI: HISTÒRIA DE LA MÚSICA. L’ESCLAT MUSICAL DE L’EUROPA DEL NOU-CENTS. (continuació del Cicle Romàntic)
Sr. XAVIER CHAVARRIA. Musicòleg i crític musical.
Dimarts 16, a les 10:30 h. (en línia, plataforma ZOOM)

Continua amb la 4ª jornada d’aquest magnífic Seminari. Recordeu que també us podeu inscriure a alguna sessió solta si us interessa.

2 – CINEFÒRUM: DIA INTERNACIONAL DE LES DONES.
Tema: SEXUALITAT I GENT GRAN
Dimarts 16, de 17:30 h a 19:30 h.
Lloc: Cinemes Sant Cugat (presencial amb aforament limitat. Cal inscripció prèvia a l’Aula. Activitat gratuïta)

En el context de la Diada de la Dona, L’Ajuntament de Sant Cugat ha organitzat un seguit d’actes durant tot el mes de març, i junt amb altres entitats, ens hi hem afegit per col·laborar.
La pel·lícula a veure és: «La vida empieza hoy», dirigida per Laura Maña i amb actors i actrius tant importants com: Rosa Mª Sardà, Pilar Bardem, Maria Barranco, Lluís Marco, Fernando Tielve, etc.. Es tracta d’una comèdia que de ben segur ens farà passar una bona estona, i també un retrobament amb el cinema en pantalla gran.
Us hi esperem amb ganes de tornar a veure amics i companys, després d’un temps d’activitats en línia. A banda de visionar una bona pel·lícula, és la primera activitat presencial que podem organitzar des de fa molt de temps. Animeu-vos a venir i feu la inscripció.

3 – CONFERÈNCIA: EL TEMPORAL GLORIA DEL MES DE GENER DE 2020: DEL CEL A L’ABISME PASSANT PEL LITORAL.
Dr. MIQUEL CANALS. Catedràtic de Geologia Marina de la UB.
Dijous 18, a les 17:30 h. (en línia, plataforma ZOOM)

Sembla lluny en el temps, però aquest terrible temporal que va causar la borrasca Gloria el mes de gener 2020, va deixar danys catastròfics i es va emportar la vida de 13 persones a tota Espanya i 4 a Catalunya. A casa nostra, encara avui, hi ha ferides del territori que no s’han superat, per exemple el nostre Delta.

De tot això i de les implicacions que hi concorren, ens en parlarà el Dr. Miquel Canals, gran expert en la interacció de l’ecosistema marí amb l’entorn terrestre. El record d’aquells fets ens ajudarà a comprendre el perquè de les catàstrofes i del context en què es produeixen.

Serà molt interessant seguir-ho !!!

Atentament,

Josep Boix
Responsable de Comunicació
Més informació a la Web: www.aulasantcugat.cat, al Facebook o a l’Instagram.
Associació Aula d’Extensió Universitària
per a la Gent Gran de Sant Cugat del Vallès
Telf.: 93 583 66 96
www.aulasantcugat.cat