Benvolguts membres de l’Aula:

Posem atenció en algunes de les activitats i temes dels darrers dies:

Seminari Història de la Música: El grup de participants en el Seminari ja han cobert la 2ª jornada, amb molt d’interès per la programació i amb l’excel·lent direcció del Sr. Xavier Chavarria.

Tertúlia: La segona realitat de Sant Cugat. La ponent Sra. Maria Ferrer, cap de Serveis Socials de l’Ajuntament, ens ha posat davant dels ulls i amb molta informació la realitat poc coneguda, del gran nombre de conciutadans que queden exclosos i desplaçats de la Societat per causes diverses. Molta preocupació per aquesta 2ª realitat social.

Conferència: Sistema Solar. La divulgació ens posa més a l’abast, aspectes de l’univers que de vegades fan del Sistema Solar com la nostra casa propera. La presentació del Sr. Albert Morral, ens ha mostrat quan de lluny estem de conèixer molts detalls dels nostre «astre rei» i els planetes més propers. Molt interessant i descriptiu.

Entrevista La Vanguardia: És una visita a la filosofia de l’Aula en veu de socis de Barcelona, que ens parla de visions semblants i engrescadores pels que tenim la sort de participar en la nostra Aula de Sant Cugat. Ens ha semblat d’interès i us en facilitem l’enllaç:

https://www.lavanguardia.com/encatala/20231114/9375559/universitat-te-edat-examens.html

I per la propera setmana tindrem:

1 – CONFERÈNCIA:

ELS VIRUS, GRANS ENEMICS.

SR. ENRIC CONTRERAS. Hematòleg, responsable del Banc de Sang i Teixits de Tarragona.

Dijous 23, a les 17.30 h, al TRADE CENTER. Presencial i en línea plataforma ZOOM.

Tema que ja ens és familiar per la recent experiència del Covid, de la que hem estat espectadors de primera fila. Ara a més, ens avisen de potencials enemics per causa del canvi climàtic contra les persones.

El Sr. Enric Contreras afegeix a la seva autoritat acadèmica, una gran habilitat per fer entenedors els temes científics més difícils. Conferenciant i tema molt recomanables. No us la perdeu!!!

2 – SEMINARI.

HISTÒRIA DE LA MÚSICA, QUI TÉ POR DEL SEGLE XX? EL MÓN MUSICAL D’ARA FA 100 ANYS, (1918-1938).

Director, SR. XAVIER CHAVARRIA. Musicòleg i crític musical.

Dijous 23 i 30 novembre, a les 11 h., a l’Arxiu Nacional de Catalunya.

En aquest Seminari (3ª jornada), es tractaran els estils musicals d’aquells anys, amb noms tant rellevants com Strauss, Schoenberg, Bartok, Stravinsky entre altres i també Toldrà o Mompou a casa nostra.

3 – SORTIDA CULTURAL:

SUBIRATS/SANTA MARGARIDA I ELS MONJOS, (Alt Penedès).

Dimecres 22, s/programa de la sortida.

Interessant visita en llocs on la memòria històrica ha estat recuperada amb projectes molt participatius. La zona en ple Penedès, dóna l’oportunitat de veure aspectes ben diversos, que inclouen també la producció del vi, la gastronomia i aspectes històrics poc coneguts.

4 – GALERIA FOTOGRÀFICA DE LA SETMANA

Atentament,

 

Josep J. Boix

Responsable de Comunicació

 

Més informació a la Web: www.aulasantcugat.cat

Al Facebook: (https://www.facebook.com/aulasantcugat)

O a l’Instagram: (https://instagram.com/aulasantcugat).

 

Associació Aula d’Extensió Universitària

per a la Gent Gran de Sant Cugat del Vallès

Telf.: 93 583 66 96

 

www.aulasantcugat.cat