Benvolguts membres de l’Aula. De l’activitat setmanal en destaquem:

Conferència: El filòsof Sr. Xavier López, ens ha recordat i posat en valor, la importància que la filosofia ha tingut en l’arrelament dels nostres conceptes vitals i la necessitat de mantenir vives les referències en la nostra evolució, com individus i com part d’un grup social.<(h2>

Tertúlia: Parlar amb els experts de Creu Roja (F. Parés i Esther Padrol), ha estat pel nombrós grup de tertulians una ocasió d’aprofundir en el tema de la prostitució i la legislació, sense prejudicis i coneixent millor la realitat amb els qui ho toquen cada dia ben a prop. Com sempre, la realitat no és ben bé com ens la traslladen alguns polítics i alguns mitjans de comunicació. La vitalitat de la tertúlia va dir molt de l’interès del tema.

I per la propera setmana:

1 – CONFERÈNCIA:

LA CABDAL IMPORTÀNCIA DE LA MEMÒRIA HISTÒRICA.
SR. JOAQUIM ALOY BOSCH. Llicenciat en Història Contemporània. Escriptor.
Dijous 25, a les 17.30 h., a l’Arxiu Nacional de Catalunya. Seguiment: presencial, en línia plataforma ZOOM, accés a gravació en diferit.

Molt interessant perquè ens ajudarà a entendre millor un concepte que és global, però que de vegades es redueix a visions més interessades en destacar només una part, i excloure altres línies d’investigació que potser els interessen menys.

El conferenciant Sr. Joaquim Aloy és historiador i un gran especialista en aquesta matèria. Ha estat premiat per la seva recerca amb el Premi Bages de Cultura.

2 – SORTIDA AL BALNEARI VICHY CATALAN I CASTELL D’HOSTALRIC. (La Selva)

Dimecres 25, segons programa de la sortida.
Magnífica sortida amb dos punts d’interès per descobrir: el balneari i la planta embotelladora d’una marca, que és molt més que un producte que hem guardat a la nostra memòria. Va néixer l’any 1883 (141 anys), i encara és present. Admirable! Després una visita a l’espectacular Castell d’Hostalric, molt ben cuidat i recuperat. Una jornada extraordinària per a veure història amb dos elements molt diferents.
NOTA. Disposem encara d’algunes places per qui es vulgui afegir al grup.

3 – GALERIA FOTOGRÀFICA DE LA SETMANA