Benvolguts membres de l’Aula:

En un petit resum de les activitats de la setmana, creiem que han estat molt encertades i amb molts i diferents focus d’interès.

Tertúlia: El molt nombrós grup de tertulians que hi vam assistir, vàrem trobar un grau de participació i col·loqui molt acollidor sobre les experiències de vida en moments tan extrems. Ho vam confrontar tots amb gran confiança i naturalitat, incloent-hi algunes experiències semblants o properes viscudes per alguns dels participants. Una tertúlia per recordar i agrair en Francesc, per haver aportat aquesta aproximació tan interessant per a tots.

Conferència: El Sr. Sebastià Serrano ens ha presentat de manera brillant i amb passió, el que hauria de ser un manament per a tots: practicar molt més la lectura com a eina per activar tot l’univers del nostre cervell i les diferents àrees que són activades amb aquest exercici. Diu que és al nostre abast treballar aquesta «gimnàstica mental», de la que en traurem tantes avantatges a present i a futur, semblants o millor que les que trobem amb l’exercici i una vida sana.

I pels propers 15 dies cal tenir en compte:

Dilluns 24 GRUP DE LECTURA 17.30 h. presencial
Dimarts 25 CONFERÈNCIA 17.30 h. presencial i en línia
Dijous 27 VISITA CULTURAL s/ programa
Dimecres 3 SORTIDA CULTURAL s/ programa
Dijous 4 CONFERÈNCIA 17.30 h. presencial i en línia

Recordar per la propera setmana:

1 – GRUP DE LECTURA.
SRA. MARIONA MASFERRER. Escriptora i dinamitzadora cultural
Dilluns 24, a les 17.30 h., presencial al Casal de Torreblanca

En aquesta jornada, el Grup de Lectura ha triat l’obra «Apunts Inútils», darrera publicació de l’autor italià Virgilio Giotti.

2 – CONFERÈNCIA: 750 ANIVERSARI DEL CONSOLAT DE MAR, PRESENT, PASSAT I FUTUR.
SR. JORDI DOMINGO. Advocat i Cònsol de Mar.
Dimarts 25, a les 17.30 h., a l’ANC (Arxiu Nacional de Catalunya). Presencial / en línia plataforma ZOOM / accés a gravació després de la conferència.

Tenim l’oportunitat de conèixer una institució que va néixer a Barcelona l’any 1260 i va representar un far per l’ordenació del comerç marítim i les activitats relacionades, amb influència a tota la Mediterrània. És un fet que cal conèixer millor. Per parlar-ne, qui millor que l’actual Cònsol de Mar, amb tot el coneixement històric i l’experiència de regir la institució actualment. Pensem que és de gran interès.

3 – VISITA CULTURAL: MELVIDA, OBSERVACIÓ D’UN APIARI. TALLER ESPELMA I TASTET.
SR. ERIC BARCELÓ
Dijous 27 (1/2 dia). Collserola. sortida 10 h. a la Rotonda Mercadona / Hotel, Rambla del Celler.

Després de la Tertúlia amb Eric Barceló i amb la seva invitació a «viure i veure» el món real de les abelles, ens traslladarem al seu apiari de Collserola. Completarem la visió i valorarem la importància de les abelles i la seva funció per l’equilibri ecològic del nostre entorn.

Atentament,

Josep Boix
Responsable de Comunicació

Més informació a la Web: www.aulasantcugat.cat, al Facebook o a l’Instagram.