Benvolguts membres de l’Aula:

Novament els continguts i ponents de les dues activitats d’aquesta setmana, ens han ajudat a fer el que sempre ens estimula: aprendre coses noves i millorar-ne algunes de ja conegudes.

Tertúlia: El ponent Sr. Josep Massagué, Arquitecte molts anys a l’Ajuntament de Sant Cugat, ens ha presentat i hem debatut amb una gran informació de l’espectacular evolució de Sant Cugat, i les «palanques» que els dirigents municipals de cada etapa han mogut, per aconseguir que una petita població de 30.000 habitants els anys 80, hagi arribat a ser una ciutat de gairebé 100.000 aquest any i amb ambicions de ser «important i destacada en el conjunt del país”. Molt interessant i il·lustrativa sessió.

Conferència: La Dra. Camañes ens ha traslladat -gairebé fent una immersió- a una mostra de l’Art i la Història de Ravenna, Assis, Ferrara, amb tot detall d’alguns dels principals punts a visitar. Això ha permès als companys de l’Aula que viatjaran el dia 6 de Juny a Umbría, Marche i la regió Emilia Romagna, una aproximació com preparació dels llocs a visitar. Una conferència magnifica i amb la persuasió arrabassadora de la Dra. Camañes quan ens parla d’Art.

PER CERT UN CONSELL PRÀCTIC DE LA CONFERENCIANT PELS VIATGERS: Cal portar uns petits binocles, per percebre fins i tot els detalls de mosaics i pintures que són en parets i sostres elevats dels llocs a visitar. Sense aquest senzill estri, perdrem molts aspectes detallistes.

Preparem els propers 15 dies:

Dimarts 30 CONFERÈNCIA – CLOENDA 17.30 h. Es recomana entrar a partir de les 17 h.
Dimecres 31 SORTIDA – EXPERIÈNCIA S / programa
Dimarts 6 VIATGE FI DE CURS S / programa

I el detall de la propera setmana:

1 – CONFERÈNCIA: DESCOBREIX EL MERAVELLÓS MÓN DE LA XOCOLATA AMB ELS 5 SENTITS. (tast i vi).
SRA. NÚRIA RIBERA. Especialista en el món del cacau i la xocolata.
Dimarts 30, a les 17.30 h. (es recomana arribar a partir de les 17.00 h.).
TRADE CENTER (exclusivament presencial i reserva prèvia).

Es tracta de la darrera conferència del curs 2022 – 2023, i per tant hem volgut incloure un contingut que ens faci tenir memòria de la jornada, on hi aprendrem del món del cacau i la xocolata, però també serà un moment de celebració del fi de curs. Si recordem els dies de fi de curs que tots vam passar fa alguns anys, també hi havia una part de celebració, però avui tenim l’important afegit que no hi ha notes i qualificacions escolars que ens puguin espatllar la festa.

La Sra. Núria Ribera ens presentarà una activitat mixta que de ben segur recordarem. Ens veiem el proper dimarts!!!

2 – SORTIDA AL PARC DE LES OLORS. Santa Eulàlia de Ronçana.
Dimecres 31, a les 16.30 h, al punt de trobada: Rambla del Celler, Rotonda Mercadona / Hotel

Una sortida ben original i visitant un lloc ben especial. Recordem la visita que varem fer l’any passat al Parc de les Olors i les activitats que ens van presentar, a banda del llarg i instructiu passeig per la finca amb la Sra. Pilar Comes, gran coneixedora dels cultius de plantes aromàtiques i les seves virtuts.

Ara serà diferent perquè la tarda / nit ho canvia tot i les activitats també ho seran. El sopar a la fresca serà segur divertit. Com detall pels interessats en la presència de la Lluna (és zona amb poca contaminació lumínica), serà en quart creixent il·luminada al 87,6 %, pràcticament lluna plena. Per tant, a gaudir-ho!!!

Atentament,

Josep Boix
Responsable de Comunicació

Més informació a la Web: www.aulasantcugat.cat, al Facebook o a l’Instagram.

Associació Aula d’Extensió Universitària
per a la Gent Gran de Sant Cugat del Vallès
Telf.: 93 583 66 96
www.aulasantcugat.cat