Benvolguts membres de l’Aula:

Ens centrem en dues referències molt interessants sobre les activitats de la setmana, amb gran diversitat de matèries i que com sempre ens recorda que hem de mirar el món i el nostre entorn amb ulls oberts i esperit encuriosit. (no hi ha temes menors).

La Tertúlia. De la mà de l’Èric ens va submergir en el món de les abelles per conèixer el que fan, la feina dels apicultors i els seus productes, (mel i pol·linització). Vam aprendre el valor de protegir-les perquè ja es pot veure en real els terribles efectes quan han desaparegut. Si esteu interessats entreu a Google (polinización a mano en China). És una petita mostra de com es maltracta el nostre entorn.

La Conferència. Un tema apassionant i que tots hi som propers. Els joves que avui ocupen aquesta franja de la vida i que ja no tenen ni les actituds, ni els referents, ni els interessos, ni els valors que per nosaltres són més familiars i comuns. En Xavier López, per proximitat (professor universitari), i per edat és coneixedor profund d’aquesta realitat. Ens ha obert una finestra, amb un missatge que ens diu: això és el que pensen els joves i així actuen. Una clara invitació a reflexionar per conèixer millor la realitat dels nostre joves, amb la mirada del qui conviu molt de temps amb ells.

I pels propers 15 dies

Dimecres 25 SORTIDA CULTURAL 11.00 h. s/ programa
Dijous 26 CONFERÈNCIA 17.30 h. presencial i en línia
Dijous 2 CONFERÈNCIA 17.30 h. presencial i en línia

I el detall de la propera setmana

1 – CONFERÈNCIA: IMPORTÀNCIA I RELLEVÀNCIA DEL PAPER ACTIU DE LA DONA EN LES AVANTGUARDES DEL SEGLE XX.
SR. FRANCESC MARTÍNEZ, especialista en l’estudi i anàlisi dels moviments artístics del Segle XX.
Dijous 26, a les 17.30 h., a l’ANC (Arxiu Nacional de Catalunya). Presencial / en línia plataforma ZOOM / accés a gravació després de la conferència.

Qualsevol moviment que va representar avenços en la presència i reconeixement de la tasca de la dona en molts àmbits, té base en els profunds canvis socials, polítics, artístics, etc. que el segle passat van representar l’inici d’una evolució imparable en la posició de la dona i que encara avui continua.

Serà molt interessant seguir aquesta conferència del Sr. Francesc Martínez, que ens situarà en aquest període concret.

2 – SORTIDA CULTURAL: BARCELONA MAÇÒNICA.
SR. DAVID REVELLES, Periodista, Escriptor, Divulgador Cultural.
Dimecres 25. Punt de trobada: a les 11.00 h., a la Plaça Catalunya, sortida dels FGC, davant cafè Zurich.

Farem un recorregut a peu per la Ciutat Comtal, amb una aproximació històrica i cultural a la francmasoneria des dels seus orígens medievals fins ara.

Atentament,

Josep Boix
Responsable de Comunicació

Més informació a la Web: www.aulasantcugat.cat, al Facebook o a l’Instagram.

Associació Aula d’Extensió Universitària
per a la Gent Gran de Sant Cugat del Vallès
Telf.: 93 583 66 96
www.aulasantcugat.cat