Benvulguts associats

D’aquesta setmana el tema més important a destacar és l’Assemblea General Ordinària de l’Aula que vàrem celebrar ahir dia 3. Després de la conferència del Sr. Juanjo Cortès, varem cobrir tots els punts previstos en l’ordre del dia. Un gran nombre de socis presents i amb molts vots delegats, vam sumar un total de 113 vots de socis. Es van aprovar els resultats del curs passat i també el pressupost 2022-2023. Un ampli col·loqui va tancar l’acte. Moltes gràcies a tots pel vostre suport!!!

Resum dels propers 15 dies:
Dilluns 7 GRUP DE LECTURA 17.30 h. presencial i en línia
Dimarts 8 SEMINARI 10.30 h. presencial
Dimecres 9 VISITA CULTURAL 11.00 h. presencial
Dijous 10 CONFERÈNCIA 17.30 h. presencial i en línia
Dimarts 15 SEMINARI 10.30 h. presencial
Dimecres 16 TERTÚLIA 17.30 h. presencial
Dijous 17 CONFERÈNCIA 17.30 h. presencial i en línia

I per més detall de la propera setmana:

1 – GRUP DE LECTURA.
SRA. MARIONA MASFERRER. Escriptora. Dinamitzadora cultural.
Dilluns 7, a les 17.30 h., presencial al Casal de Torreblanca.

El llibre triat per aquesta sessió és “La presa” de Kenzaburo Oé. Autor japonès i Premi Nobel de Literatura el 1994, que basa la seva novel·la en un fet ben sorprenent que omple tota la trama i que cal llegir.

2 – SEMINARI: LES AVENTURES DELS DÉUS DE L’OLIMP. LA MITOLOGIA A LA HISTÒRIA DE L’ART.
DRA. CAROLINA CAMAÑES. Doctora en Belles Arts.
Dimarts 8, a les 10.30 h. A l’ANC (presencial)

És la primera jornada del Seminari que en les 4 sessions previstes, ens acostarà a les Històries humanitzades dels Déus de l’Olimp, tot en relació a la gran presència que van tenir en l’obra de molts grans pintors, i que es pot resseguir pels principals museus del món.
Un tema molt interessant, que té l’important element, que és dirigit per la Doctora Carolina Camañes, que el farà encara més motivador per a tots els que ens agrada l’art, però amb una mirada àmplia en el seu context. Ben segur que aprendrem molt, tot gaudint.

3 – VISITA CULTURAL: VISITA FUNDACIÓ CABANAS. MUSEU CAL GERRER.
Dimecres 9, a les 11 h.
Cal inscripció prèvia a l’oficina de l’Aula. Aforament limitat

Desprès de la Tertúlia de dimecres, tenim l’oportunitat de visitar el Museu de Cal Gerrer amb el guiatge especial del Sr. Frederic Cabanas, creador i ànima del projecte museístic. Com tots coneixem és un lloc de continguts ben especials i que cal visitar sens dubte.

4 – CONFERÈNCIA: UNA VISIÓ DE L’UNIVERS. SR. ALBERT MORRAL. Astrònom i divulgador científic de l’Agrupació Astronòmica de Sabadell.
Dijous 10, a les 17.30 h., TRADE CENTER (presencial i en línia plataforma ZOOM)

Tenir una idea comprensible de l’univers, ha estat per molts de nosaltres un fet de gran dificultat, i més quan hi posem elements poc habituals com dimensions, distàncies, temps, característiques físiques, moviments i tants altres. Els recents avenços i els enviaments d’eines tècniques, ens han fet arribar fotografies i dissenys que ho fan encara més misteriós.
És una conferència-oportunitat per fer un probable avenç del coneixement de l’univers i per la comprensió individual. Segur que ens serà de gran utilitat!!!

Atentament,

Josep Boix
Responsable de Comunicació

Més informació a la Web: www.aulasantcugat.cat, al Facebook o a l’Instagram.

Associació Aula d’Extensió Universitària
per a la Gent Gran de Sant Cugat del Vallès
Telf.: 93 583 66 96
www.aulasantcugat.cat