Aquesta setmana hem tingut totes les activitats girant sobre un eix central, «LITERATURA», que amb un o altre vessant s’hi miren. Així:
Conferència. Un gran escriptor i filòleg com el Dr. Joan Tres ens ha parlat abastament i amb gran profunditat d’un dels nostres més importants poetes del barroc: Francesc Vicent Garcia, Rector de Vallfogona. Molt interessant veure l’esforç actual per retornar al seu lloc, la figura d’aquest poeta maltractada durant molt de temps.
Grup de Lectura. Una jornada més, el Grup ha treballat sobre un bon llibre, «Les tristes Recances” de Miriam Toews.
Taller d’Escriptura. Com dèiem fa uns dies, el Taller ha avançat fins a la jornada central de les 6 sessions programades.
I per la propera setmana:
AVÍS D’UN CANVI IMPORTANT. Per raons alienes a l’Aula, remarquem les dades de la Conferència d’aquesta setmana:
1 – CONFERÈNCIA.
VIATGE A GRANADA AMB XIRGU I LORCA.
SRA. ROSA VENDRELL MIRET. Llicenciada en Comunicació i Audiovisual per la UAB. Dinamitzadora Cultural.
Dimarts 11, a les 17:30 h. A l’Arxiu Nacional de Catalunya. Seguiment presencial / en línea plataforma ZOOM / accés a gravació en diferit.
Els dos noms que fan el títol de la conferència ja ens marquen una època, i la conferenciant, Sra. Rosa Vendrell, ha viatjat sovint a Granada per entendre els llocs claus de la vida del poeta Federico García Lorca. Afegim el nom de la nostra gran actriu Margarida Xirgu, també marcada per aquells anys. Ella va donar una gran empenta al nom de Lorca com a dramaturg.
2 – SORTIDA CULTURAL BAIX LLOBREGAT I EL GARRAF.
Colònia Güell i Museu Cau Ferrat (Sitges).
Dimecres 12, s/programa de viatge.
Com sempre, aquesta és una bona ocasió per visitar novament l’entorn on el Sr. Eusebi Güell, l’importantíssim mecenes d’Antoni Gaudí, va ajudar a impulsar la carrera del llavors poc conegut arquitecte. La Colònia Güell té les dues visions, la industrial tèxtil d’aquells temps i la cripta de Gaudí. Seguirem la jornada fins a Sitges, per visitar un lloc tan especial com el Museu Cau Ferrat, amb tants records de grans artistes que van marcar una gran època artística de Catalunya.
Més informació a la Web: www.aulasantcugat.cat,
Al Facebook: (https://www.facebook.com/aulasantcugat),
O a l’Instagram: (https://instagram.com/aulasantcugat?igshid=MzRlODBiNWFlZA==).
Associació Aula d’Extensió Universitària
per a la Gent Gran de Sant Cugat del Vallès
Telf.: 93 583 66 96
www.aulasantcugat.cat
Debe estar conectado para enviar un comentario.