Benvolguts membres de l’Aula:

Setmana rere setmana, veiem com canvien les condicions del nostre entorn tan condicionat per la pandèmia. L’extensió creixent de la vacunació sobre el grup de la nostra edat, la major part ja amb una primera dosi i fins i tot, alguns amb les dues. Més novetats també, a partir del dia 9 amb la normativa sanitària de les activitats públiques, obren una mica les portes a augmentar la vida social, amb prudència i atenció.

A l’Aula estem atents a reforçar les nostres activitats i les oportunitats, de que la vida col·lectiva vagi tornant poc a poc. Així veiem que ens aquest mes de maig, el Grup de Lectura és actiu presencialment, les conferències en format mixt (presencial i en línia) han tornat, les visites culturals tenen una programació ben plena fins a fi de curs. També el Grup de Tertúlies està preparant una jornada dins del mes de maig. En fi, estem dins la primavera en tots els sentits!!!

I ara el resum d’activitats dels propers 15 dies:

Dimarts 11 CONFERÈNCIA 17:30 h. presencial i en línia
Dimecres 12 VISITA CULTURAL 12:00 h. en línia
Dimecres 19 VISITA CULTURAL 11:00 h. en línia
Dijous 20 CONFERÈNCIA 17:30 h. en línia

Pel que fa a les activitats de la immediata setmana:

1 – CONFERÈNCIA: L’ILLA DE PASQUA (Rapa Nuí).
Sr. JORDI CANAL-SOLER. Escriptor i fotògraf de viatges.
Dimarts 11, a les 17:30 h. presencial Trade Center (inscripció prèvia), i en línia (plataforma ZOOM).

Tenim aquí una conferència que, en els temps que encara patim de restriccions de moviments i de viatges, ens ajudarà a fer volar ben lluny la nostra mirada i pensament. Res millor que un escenari tant mític (L’Illa de Pasqua), amb tantes llegendes que l’han fet una veritable icona dels grans viatges, amb una amplíssima aurèola de misteri del seu passat.

Ens hi portarà el Sr. Jordi Canal-Soler, que és un veritable viatger, explorador i aventurer, que abans de tot, visita i ressegueix els llocs, els retrata, els coneix i llavors escriu sobre cada un, en llibres, articles i també els explica en programes de ràdio, TV i conferències. En resum, tema i conferenciant fan un duo que de ben segur ens entusiasmarà.

2 – VISITA CULTURAL: SINCROTRÓ ALBA.
Dimecres 12 maig, a les 12:00 h. (visita virtual plataforma ZOOM)

Tenim una novetat en les visites culturals de l’Aula, ja que en aquesta ocasió entrarem en un tipus d’instal·lació tecnològica punta. Situada al Parc Tecnològic Alba de Cerdanyola, per tant, a tocar de Sant Cugat i que dóna servei a la comunitat científica que fa investigació en camps tant diversos com, medi ambient, patrimoni històric, física, química, etc. Es va inaugurar l’any 2010.

És una oportunitat única d’accedir a una instal·lació que té un accés públic molt limitat i en una activitat científica d’alt nivell.

3 – CAMPANYA D’OBERTURA A NOUS SIMPATITZANTS DE L’AULA (Ajudem a fer créixer l’Aula)

En passats dies, us vam informar de l’inici d’aquesta campanya per obrir l’Aula i que nous simpatitzants s’apropin, oferint-los la possibilitat de participar en les diferents activitats fins a fi de curs, de manera que els permeti passar a formar part de l’Aula com a membres ordinaris, a partir del proper curs.

Hem tingut una molt bona acollida a aquesta iniciativa i estem contents de rebre i donar la benvinguda a aquests futurs nous socis, que vindran a materialitzar junt amb els que ja ho som, una mica més el nostre anhel, «fer créixer l’Aula».

Atentament,

Josep Boix
Responsable de Comunicació
Més informació a la Web: www.aulasantcugat.cat, al Facebook o a l’Instagram.
Associació Aula d’Extensió Universitària
per a la Gent Gran de Sant Cugat del Vallès
Telf.: 93 583 66 96
www.aulasantcugat.cat