Benvolguts membres de l’Aula:

Ja ho podem dir, estem dins del curs 2021-2022, amb una primera jornada coberta i per tant, ja tenim llum verda per tot el que hem previst fer. Volem destacar de la sessió d’ahir, la presència de la Il·lma. Sra. Alcaldessa, que ens va adreçar unes paraules per felicitar la nostra trajectòria de 20 anys i encoratjar-nos per seguir endavant. En aquest camí podem comptar amb l’especial consideració i suport de l’Ajuntament com fins ara. També va ser l’ocasió esperada per tots els assistents, que omplien la sala del Trade Center, de retrobar- nos presencialment, amb l’alleugeriment parcial de les restriccions sanitàries.

Després, la magnifica conferència de la Dra. Carolina Camañes va esdevenir una veritable crida a recuperar la visibilitat de les dones silenciades i les seves aportacions en la Història de l’Art en qualsevol de les seves manifestacions (Codis, pintura, escultura, gravats…). Properament podrem fer i publicar als mitjans, un resum més ampli de la seva conferència.

I ara com sempre, anem a fixar-nos en les activitats dels propers 15 dies:

Dimecres 13 VISITA CULTURAL 10.30 h. presencial
Dimecres 13 TERTÚLIA 17.30 h. presencial
Dijous 14 CONFERÈNCIA 17.30 h. presencial / en línia
Dilluns 18 GRUP DE LECTURA 17.30 h. presencial
Dimarts 19 CONFERÈNCIA 17.30 h. presencial / en línia
Dimecres 20 VIATGE ASTURIES segons pla de viatge

I pel que fa a la propera setmana:

1 – CONFERÈNCIA: DICCIONARI DEL CINEMA NEGRE.
SR. ALBERT BEORLEGUI. Màster en Comunicació Empresarial i Institucional a la UB
Dijous 14, a les 17.30 h., al TRADE CENTER (cal inscripció prèvia). També en línia, plataforma ZOOM.

Gaudirem d’una conferència especial i amb molta curiositat per a tots els que som amants del cinema. El Sr. Beorlegui és probablement el millor comentarista cinematogràfic tant en ràdio (RAC 1), com a les seves nombroses conferències. Aquesta mirada al cinema negre no li hem conegut fins ara, i esperem molt interessats, poder escoltar-lo.

2 – VISITA CULTURAL: CASA DE LA SEDA I LA BARCELONA GREMIAL
Dimecres, 13 d’octubre, a les 10.30 h., al carrer de Sant Pere més Alt, 1 de Barcelona

Molt prometedora aquesta visita que ens permetrà per un dia fer de visitants però, acompanyats d’un guia que ens farà conèixer millor els indrets que visitarem, de l’època de la Barcelona i els seus gremis. Conèixer la força i influència que van tenir a la vida i evolució social de l’època, fa la visita encara més engrescadora.

Per si no n’hi ha prou, pensem que en aquests dies no trobarem tants visitants en aquell barri com era abans, i per tant serà fins i tot una experiència nova.

3 – TERTÚLIA: LES HERBES AROMÀTIQUES I LA SEVA UTILITZACIÓ A LA CUINA.
SRA. MERCÈ BUSCALLA. Cuinera, experta en restauració.
Dimecres, 13 d’octubre, a les 17.30 h. A Cal Gerrer (cal inscripció prèvia).

Com a primera tertúlia del curs, comencem amb una veritable experta gastronòmica, però amb l’avantatge que ens parlarà des de l’òptica de qui ho coneix en profunditat, perquè ha estat (i segueix sent), una gran cuinera.

El grup assistent (aforament limitat) tindrem l’oportunitat de conèixer a fons, com aquests ingredients milloren (i molt) el resultat final que arriba al plat. Realment un molt bon tema per «obrir boca» i començar el curs!!!

4 – PRESÈNCIA DE L’AULA EN ACTIVITATS PER LA GENT GRAN

Pensem que és important que també conegueu una de les feines de l’Aula menys coneguda, i que volem anar explicant junt amb la resta d’activitats que ja coneixeu. El passat dia 1 d’octubre, hem celebrat el Dia de la Gent Gran i hem participat en:

– Passejada de Gent Gran des de la Plaça Octavià fins al Pi d’en Xandri. Prop d’un centenar de persones hi van ser caminant. Important símbol d’aquest dia!!!
– TV Sant Cugat ha emès un programa especial de «Grans Persones Grans», on hi érem presents (https://youtu.be/G6hJr8hwbeM). També emetrà un nou programa ja enregistrat sobre el dia de la Gent Gran, el perquè d’aquest dia i els seus punts programàtics.
– L’Aula, que és membre de la Taula de la Gent Gran, ha participat en l’elaboració del Reglament del Consell Municipal de la Gent Gran, i ara esperem amb il·lusió la Constitució del Consell.
– Participarem en la preparació i presència de l’Aula en la Festa de la Tardor, on és donarà informació de les nostres activitats.

En resum, seguim fent feina!!!

Atentament,

Josep Boix
Responsable de Comunicació
Més informació a la Web: www.aulasantcugat.cat, al Facebook o a l’Instagram.