Project Description

Tecnologies de la Informació i de la Comunicació (TIC)

AVUI EN DIA NO PODEM VIURE D’ESQUENA A LES NOVES TECNOLOGIES, EL SEU CONEIXEMENT ENS FARÀ LA VIDA MÉS FÀCIL I AGRADABLE

-Iniciació, consolidació i especialització (fotografia, Faceebook i altres xarxes socials, utilització de tablets, aplicacions als mòbils, etc.)
Sessions individuals (prèvia sol.licitud)
– Lloc: seu de l’Associació
PROFESSOR: Sr. Jurek Podlewski. Llicenciat en Matemàtiques i Informàtica per la Universitat de Gdansk, Polonia

PROGRAMACIÓ DEL 3er TRIMESTRE DEL CURS 2023-24

Seguim amb les nostres sessions individuals a «DEMANDA» d’1h 30m. Cal que els interessats concretin prèviament el tema i la data a la secretaria de l’Aula.

PROFESSOR: Jurek Pdlewski, llicenciat en matemàtiques i informàtica per la Universitat de Gdansk, Polònia.

LLOC: Seu de l’Associació

QUOTA SOCI: 45€/sessió. QUOTA NO SOCIS: 50€/sessió. (inclou 1 sessió de 1 hora i mitja sobre el tema que l’alumne hagi sol.licitat).

GENT GRAN CONECTADA
Tot i que la gent gran no ha nascut en l’era de les noves tecnologies de la comunicació, cada vegada més persones grans s’interessen per conèixer el món digital, convertint-se poc a poc en avis 3.0. Les noves generacions d’avis i àvies, tot i no ser natius digitals, trenquen amb l’estereotip de persona desconnectada del món online.

Utilitzar aplicacions com WhatsApp o tenir un perfil a les xarxes socials els permet estar informats del que passa al món i connectats amb els seus familiars i amics. A més, el fet que les persones de la tercera edat estiguin connectades els aporta altres beneficis, com evitar la soledat, contactar amb antics amics o potenciar l’oci.

Tal com s’explica en un informe elaborat per VidaCaixa i Obra Social “la Caixa”, els jubilats espanyols tenen de mitjana 3 dispositius electrònics: tres de cada quatre tenen un ordinador, el 70% té un smartphone i el 45% té una tauleta.

Les aplicacions que més utilitzen les persones grans per comunicar-se són:

WhatsApp, el correu electrònic, Facebook,.Skype, Youtube,.Twitter i Linkedin,
A banda de les xarxes socials, hi ha moltes Apps o aplicacions disponibles i gratuïtes per a telèfons mòbils intel·ligents i/o tauletes tàctils que permeten passar una bona estona i mantenir el cervell àgil.

Beneficis que aporta estar connectat

Està demostrat que les persones grans connectades són més actives mentalment i que l’ús de les noves tecnologies els aporten beneficis:

• Millora la qualitat de vida, sobretot quan l’activitat es practica en grup, ja que es treballen habilitats i característiques socials com la interacció.
• Els ajuda a mantenir-se actius i saludables. L’aprenentatge de les noves tecnologies estimula l’activitat mental de les persones grans.
• Afavoreix l’autonomia enfortint la independència.
• Permet mantenir i ampliar la xarxa de contactes. El correu electrònic i la missatgeria instantània agilitzen la comunicació amb altres persones.

L’escletxa digital de la gent gran

Tot i que les noves tecnologies suposen molts avantatges per a la tercera edat, moltes persones grans se’n senten allunyades. Aquesta sensació genera una escletxa digital que és important que anem reduint.

Una de les claus per apropar les tecnologies de la comunicació a la gent gran és despertar la seva curiositat a través de temes que els interessin.

Cal començar fent ús de les aplicacions de més fàcil maneig, anant a poc a poc en les explicacions i en la introducció de nous conceptes i usos. Amb paciència i remarcant els èxits aconseguits se’ls anima a no desesperar-se i a no abandonar-ne la pràctica.

Tampoc cal oblidar-se, a l’hora d’introduir les persones grans en les tecnologies de la comunicació, de tractar els aspectes relacionats amb la seguretat a la xarxa.

(Resum del TOT SANT CUGAT. (Redacció: ATENCIOGENTGRAN.ORG)